ANTWERPEN

Fairy Bricks

BeLUG werkt dit jaar samen met Fairy Bricks, een liefdadigheidsorganisatie uit Engeland die zich bekommert om kinderen in ziekenhuizen. Zij schenken LEGO aan kinderziekenhuizen zodat het verblijf van hun kleine patiënten een beetje aangenamer wordt.

Fairy Bricks heeft speciaal voor ons BrickMania event in Antwerpen een bijzondere mozaïek ontworpen op basis van één van de oude landkaarten van de stad.

Fairy Bricks steunt ook kinderziekenhuizen in België. Verleden jaar heeft het Zeepreventorium in De Haan van hen een donatie LEGO gekregen.
Dit jaar schenkt Fairy Bricks LEGO aan twee kinderziekenhuizen in het Antwerpse.

Sinds 2011 heeft het Universitair Ziekenhuis van Antwerpen een eigen ziekenhuisvleugel voor de zorg van moeders en kinderen, het Koningin Mathilde Moeder- en Kind centrum UZA. Kindergeneeskunde, materniteit en neonatologie worden in een moderne samenhang aangeboden, niet alleen fysiek dicht bij elkaar maar ook zeer professioneel op elkaar afgestemd, met een organisatie van alle zorgverstrekking letterlijk en figuurlijk afgestemd met en rond de moeders en de kinderen. Dit alles wordt aangeboden in een  moderne, speelse en kindvriendelijke omgeving, dat tevens ook zo energieneutraal mogelijk is gerealiseerd.

Het ZNA Koningin Paola Kinderziekenhuis is een hooggespecialiseerd kinderziekenhuis binnen de provincie Antwerpen. Naast een uitgebreide polikliniek biedt het kinderziekenhuis van ZNA ook een dagziekenhuis, waar kinderen een onderzoek of een behandeling moeten ondergaan. Daarnaast is er ook een pediatrische intensieve afdeling waar kinderen tot 15 jaar worden opgenomen en zelfs een kinderspoed waar kinderen met een dringend medisch probleem terecht kunnen. De speciale focus van dit ziekenhuis op de verzorging van kinderen toont zich op alle gebieden, inclusief gespecialiseerde kinderoperatiekwartieren, eigen pijnteams voor kinderen, een eigen kinderradiologie en uitgebreide fysiotherapie op kindermaat.

BeLUG en Fairy Bricks hopen dat ook dit jaar de jonge patiënten in deze twee ziekenhuizen zullen kunnen genieten van vele leuke en aangename speelmomenten met LEGO.

Voor meer info over Fairy Bricks klik hier.